Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ EUROGROUP

Εδώ και αρκετές μέρες όλος ο πολιτικός κόσμος αλλά και όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες (δυστυχώς είναι ελάχιστοι πλέον στην Ελλάδα) ασχολούνται, αναλύουν, προβλέπουν και αγωνιούν για την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας. Οι μόνοι που τηρούν σιωπή ιχθύος είναι οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναμένουν ψοφοδεείς το αποτέλεσμα χωρίς να μας λένε ποια απόφαση θεωρούν εκείνοι ότι θα ήταν επωφελής για την χώρα στην συγκεκριμένη συγκυρία.
Η δοσίλογη κυβέρνηση των γιαλαντζί αριστεροδεξιών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχειμ κυριολεκτικά χάσει την μπάλλα και ούτε ξέρει τι λέει, τι θέλει, τι αναμένει και τι θα κάνει. Αλλά τραγικότερον αυτού είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει το μετά από αυτούς που θα διόρθωνε την κατάσταση ή τουλάχιστον θα σταματούσε την καταστροφή.
Αλλά τι να πεί ο Μητσοτάκης ; Αυτά που πρέπει να πεί για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, αν τα πεί θα τον μαλλώσουν τα αφεντικά και δεν θα τον θέλουν για επόμενο πρωθυπουργό. Ετσι περιμένει τον Τσίπρα να τα δεχτεί, να τον κατακρίνει γιατί τα δέχτηκε και στη συνέχεια να τα εφαρμόσει εκείνος υλοποιώντας το δόγμα του που μας το υπενθυμίζει συνεχώς για να το εμπεδώσουμε ότι «το κράτος έχει συνέχεια».
Δεν αναφερόμαστε στα μικρότερα κόμματα και τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσαν και έπρεπε να παίξουν γιατί απο αυτά τα μεν μνημονιακά (ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) είναι της ίδιας θεωρίας με την ΝΔ, τα δε θεωρούμενα αντιμνημονιακά (γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΚΚΕ είναι εξαφανισμένα και περιορίζονται σε λακωνικές ανακοινώσεις που βρίσκονται πάντα εντός του συστημικού πολιτικού πλαισίου αντί να κατεβάζουν τον κόσμο κάθε μέρα στο δρόμο να διαμαρτύρεται για ότι του συμβαίνει και να διώξει αυτούς που του το δημιούργησαν.

Advertisements