ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Παίρνουμε αφορμή από κάποια προβλήματα που είχαν πρόσφατα με την υγεία τους κάποιοι πολιτικοί μας, που αφού τους ευχηθούμε κατ’ αρχάς να τα ξεπεράσουν αισίως, θα κάνουμε τα εξής επ’ αυτών σχόλια : Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε κάνει επέμβαση στο γόνατο τον περασμένο Απρίλιο και την έκανε στο θεραπευτήριο Υγεία. Τώρα μαθαίνουμε ότι χρειάζεται να κάνει πάλι κάποια σχετική επέμβαση για το ίδιο πρόβλημα και θα την κάνει στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε πριν μερικές ημέρες επέμβαση στον προστάτη του και εκείνος στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν.
Και μας γεννάται η εύλογη απορία γιατί δεν προτίμησαν ένα δημόσιο νοσοκομείο όπως κάνουν όλοι οι πολίτες περιμένοντας στις ατελείωτες ουρές για να τους εξετάσει γιατρός ή για να πάρουν ένα ραντεβού για εγχείρηση μετά από 6 μήνες , αν βέβαια εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή και δεν έχουν αποβιώσει λόγω του προβλήματος που περιμένουν να εγχειρήσουν.
Αφού οι κυβερνήσεις τους τα κάνουν όλα καλά προκειμένου να υπάρχει η σωστή περίθαλψη των πολιτών, γιατί προτιμάνε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ; Αλλωστε εκείνοι ούτε στην ουρά θα περιμένουν ούτε ραντεβού για εγχείρηση θα πάρουν για μετά από 6 μήνες αλλά αμέσως.
Όταν αποφεύγεις να κάνεις εκείνο που συστήνεις στον άλλον να κάνει, είναι άμεση ομολογία ότι του συστήνεις κάτι όχι καλό ή στην καλύτερη περίπτωση κάτι που εσύ δεν του έχεις εμπιστοσύνη ή το φοβάσαι. Και όταν αυτό αφορά σε θέμα υγείας, καταλαβαίνει κανείς ποια σημασία έχει, δηλαδή στέλνεις τον άλλον εκεί που εσύ δεν θα ήθελες ποτέ να πάς.

Advertisements